lördag 26 februari 2011

Lite vind i seglen...

Från och med torsdagkväll börjar jag som cirkelledare för en liten grupp på Bilda i Linköping, och i och med detta har jag nu tillgång till en ugn så att jag kan slutföra mitt masterprojekt lättare. Bränningen är dock aningen begränsad till ca 1 gång i veckan. Men det ska nog gå bra. Jag bör hinna tillverka nog med mosaik för att få ihop till ett antal tavlor.

Har ännu inte kunnat slutföra den senaste tavlan på grund av att det blev en fördörjning på just den färgen jag ska ha i bakgrunden...ljusblå med vita prickar. Har dock påbörjat nästa lite grann och här nedan kommer ett smakprov på "work in progress" igen.






Fötterna ska vara vita för att höra ihop med föregående tavla med händerna, kanske att jag spetsar till tårna lite för att passa ihop med händernas stil, eller kanske ser det dumt ut. Ännu en cirkel skall göras bakom hela jordgloben. Den cirkeln har jag inte bestämt färg på än. Jordgloben kommer iallfalll vara blå/brons och grön. Solen bakom globen har heller ingen bestämd färg ännu men kommer nog att bli röd av något slag. Bakgrunden ljusblå med vita prickar. Eftersom den andra tavlan i denna serien ska ha röd fogmassa om jag lyckas hitta det, så måste även denna ha det och det kommer också passa den eftersom jag kommer använda liknade färger som sist. Hoppas nu bara att saker och ting klaffar med bränningar och så vidare. En keramiker kan aldrig vara riktigt lugn...

1 kommentar:

  1. Hittade denna på blocket, men vet inte vad det är för slags ugn du behöver ;) Tänkte på dig direkt när jag såg den i alla fall ;)

    http://www.blocket.se/ostergotland/Lyngby_keramikugn_32324530.htm?ca=14&w=1

    SvaraRadera